Hva er kontaktlinser?

Trenger du briller, men synes de kan være i veien?

En løpetur i regnet, en runde i skibakken, en kveld på byen… Eller en tur i butikken med munnbind og duggete briller for den saks skyld – det er mange situasjoner hvor et par gode kontaktlinser kan gjøre dagen bedre. Det beste av alt er at kontaktlinsene har blitt så gode at de aller fleste kan få en linse som passer seg. Og nei – det er ikke ubehagelige å ha dem på når optikeren har funnet din perfekte linse!

Hvordan starter jeg med kontaktlinser?

Før du kan begynne med kontaktlinser, må du ta deg en tur til optikeren din. Han vil utføre en nytilpassing av kontaktlinser. Det gjør han for å finne de kontaktlinsene som passer best til øynene dine. I tillegg til å utføre en vanlig synstest, hvor han blant annet finner synsstyrken din, undersøker han øyelokkene, tårefilmen og hornhinnen. Han tar også mål av hornhinnen som viser hvilke linser som passer på øynene dine. De finnes nemlig i ulike størrelser og krumninger.

Kontaktlinser finnes i ulike typer og kvaliteter. Ut ifra dine behov, øyehelse og utførte målinger, kommer du og optikeren sammen frem til hvilken løsning som er best til deg. Du får får så prøve linser som passer deg og ditt syn. Linsene skal sitte behagelig og du skal se godt.

Når dere har funnet linsen din, er det superviktig med opplæring. Vi holder av god til til dette. Du vil få grundig og praktisk opplæring i hvordan du skal sette inn og ta ut linsene, og hvordan du skal behandle dem. Dette er for at du skal være godt rustet til å prøve selv hjemme.

Hvordan vet jeg hvilke kontaktlinser som passer best for meg? Hva kan jeg velge mellom?

Det aller viktigste er at kontaktlinsen er tilpasset til deg og ditt bruk. Dette er vår jobb å finne ut av, og vi streber alltid etter å anbefale deg din beste linse! Mange synes likevel det føles godt å vite litt på forhånd. Her kan du lese en liten beskrivelse av de ulike typene.

Myke og harde kontaktlinser/scleral linser

Kontaktlinser er laget av enten mykt eller hardt materiale.

Myke kontaktlinser er linser som tilpasser seg formen på hornhinnen din. De fleste kontaktlinsene vi bruker i dag er myke. De slipper mye oksygen inn til øyet, og hjelper øyet med å bevare fuktigheten utover dagen. Derfor er de som regel lette å venne seg til. Jo bedre oksygengjennomgang og fuktighetsbevarende egenskaper, desto bedre kontaktlinser. De aller beste myke kontaktlinsene på markedet er laget av høyteknologisk silikon-hydrogel materiale.

Scleral linser er formfaste kontaktlinser som er unikt tilpasset ditt øye. De er godt egnet ved enkelte øyesykdommer, tørre øyne og stor skjevhet i hornhinnen. Linsene fylles opp med sterilt saltvann som gjør at hornhinnen er hydrert gjennom hele dagen. Disse linsene sitter trygt og godt på øyet. De krever en helt spesiell tilpassing av optikeren.

5 gode grunner til at det er lurt å være linsekunde hos oss
1. Trygghet: Vi er eksperter på syn og øyehelse, og hjelper deg å ta godt vare på øynene dine.
2. Tilgjengelighet: Bare strikk innom butikken, vi er her for deg.
3. Valgfrihet: Velg mellom kjøp i butikken eller bruk vår nettbutikk.
4. Sikkerhet: Vær sikker på at du får kontaktlinser fra trygge, medisinsk godkjente leverandører.
5. Lokal service: Vi gjør vårt ytterste for at du skal være fornøyd.

Ønsker du å prøve linser? Bestill time i dag på https://khansen.no/bestilling/